dimarts, 20 de març del 2012

Jornada Biblioteca i Patrimoni (Reus)

La Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus organitza la Jornada "Biblioteca i Patrimoni" el 24 de març de 2012, de les 9:00 h a les 14.30 h.

A la jornada participaran diversos experts de l’àmbit patrimonial i bibliogràfic de la Biblioteca de l’Orfeó Català, la Biblioteca Pública de Tarragona, la Biblioteca-Hemeroteca Municipal de Tarragona, la Biblioteca Pública de Vila-seca i l’Arxiu Municipal de Reus, entre altres.

Programa de la Jornada.

Biblioteca Central Xavier Amorós
Carrer de l’Escorxador, 1, 43202, Reus
http://bcr.reus.cat

dimarts, 6 de març del 2012

La secularització dels convents i les biblioteques a Europa


Del 22 al 24 de març tindrà lloc al St Anne’s College d’Oxford la conferència “How the secularization of religious houses transformed the libraries of Europe, 16th-19th centuries” organitzada pel centre d’estudi del llibre de la Bodleian Library.

En aquesta conferència, en la que participaran ponents de 14 països europeus i nord-americans, es debatrà quin impacte va tenir en les biblioteques el tancament dels convents que es va dur a terme a tota Europa entre els segles XVI i XIX.

La conferència girarà entorn de quatre temes principals: el mapa de les col·leccions dissoltes, la migració dels llibres i l’accés a nous públics, l’emergència de col·leccions privades i el trasllat de les col·leccions monàstiques a les Biblioteques Nacionals.