dijous, 10 de novembre del 2011

Atles dels Blaeu a la Biblioteca de Reserva


A la Biblioteca de Reserva de la Universitat de Barcelona, a l'edifici històric, hi ha ara una exposició del 7 al 18 de novembre. A la biblioteca s'hi exhibeix una part de la col·lecció d'atles publicats per la família Blaeu a Amsterdam durant el segle XVII.

Es tracta d'una primera iniciativa fruit de la voluntat de la Biblioteca de donar a conèixer els importants fons cartogràfics antics que custodia. La recatalogació d'aquestes obres permet detallar-ne la descripció bibliogràfica, determinar-ne els antics posseïdors i comprovar la seva rellevància en el conjunt patrimonial català i estatal.

Per entendre la importància i excepcionalitat d'aquests atlas, podeu veure'n la presentació virtual, realitzada amb la col·laboració d’Agustín Hernando Rica (Departament de Geografia Física i Anàlisi Geogràfica Regional de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona). Hi trobareu dades sobre la col·lecció, la seva composició i procedència, a banda d'informació sobre els editors i imatges d'aquestes obres de cartografia.