dilluns, 21 de març del 2011

Conferència de Manuel Peña: "Pasado y presente de las censuras"


El proper dimarts, 5 d'abril, tindrà lloc un nou seminari d'Exemplar, Grup d'Estudis del Patrimoni Bibliogràfic i Documental. En aquesta ocasió Manuel Peña Díaz, professor d'Història Moderna de la Universidad de Córdoba, impartirà la conferència «Pasado y presente de las censuras» on parlarà sobre el passat i present de la censura en les seves diverses formes de manifestació.

La seva tasca investigadora gira al voltant de la història del llibre i la lectura, l'estudi de les pràctiques censores de la cultura escrita a l'Edat Moderna i de les pràctiques transgressores a la vida quotidiana en el mateix període.

Lloc i data: Dimarts, 5 d'abril a les 12 h. a la Sala de Juntes de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona (Melcior de Palau, 140. Barcelona). Entrada lliure.

Organitzat pel Seminari Exemplar. Grup d'Estudis del Patrimoni Bibliogràfic i Documental i per l'Observatori de Biblioteques, Llibres i Lectura. Amb el patrocini de Catalogus Librorum, cens de catàlegs espanyols de venda de llibres (dels orígens a 1840), projecte I+D+i del Ministerio de Ciencia e Innovación, i la col·laboració de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona.